Sunday, April 22, 2007

De sidste indtryk fra Kolkata

Afrejsedagen fredag var også sidste arbejdsdag. Her er endnu et eksempel på Kalkotas kontraster: den ultramoderne kontorbygning med græssende køer udenfor.


Det var også farvel for denne gang til Ananya, Subhadip og Baishali


Ingen af vores tidligere ferier har givet anledning til så meget taxakørsel som denne; men transportudgifterne har bestemt ikke fyldt meget på budgettet.

Her har vi fanget taxametret på en af de ældre taxaer. Nyd især el-installationen!


I centrum af Kolkata ligger Maidan - et kæmpestort parkområde på ca. 1x3 km, som rummer både væddeløbsbane, cricketstadion og store grønne områder. Plæneklipningen i den ene ende af parken varetages af adskillige gedeflokke, som I her kan se på vej hjem fra arbejde:


Kolkatas største turistattraktion er Victoria Memorial, som er opført af briterne i et forsøg på at overgå Taj Mahal. I kan jo selv bedømme om det lykkedes...


Parken omkring Victoria Memorial bliver vedligeholdt til punkt og prikke. Her bliver hegnet malet ... med fingrene!


Vi nåede også et besøg på Indian Museum, som er landets største. Her er et par typiske udstillingsgenstande.



Den sidste dag i byen var vi igen rundt i markedsgaderne for at gøre de sidste indkøb. Som sædvanlig var der mange muligheder for at få en forfriskning. Og NEJ, vi smagte selvfølgelig ikke på varerne. Desværre!

Her sælges friskpresset sukkerrørsjuice:


og frugtjuice.


Mens mørket faldt på sagde vi farvel til poolens smukke palmer...



og forkælelsen på værelset.


Vi tog den sidste tur ned med den overdådige elevator


efter et sidste kig ud over hotellets fem etager.


Vi spiste den sidste middag i stamrestauranten på hotellet...


og nød for sidste gang den omsorgsfulde betjening fra alle sider.


Til sidst sagde vi farvel til den vagt, der også bød os velkommen for to uger siden, og drog afsted mod lufthavnen...


I afgangshallen mødte vi ved det mest utrolige tilfælde Ritoban og Sumouli, der var på vej på bryllupsrejse til Thailand!


Efter 16½ times rejse blev vi hentet i lufthavnen af Marie, Stine og Kevin - det var dejligt!


Vi var spændt på, hvordan vi ville klare et temperaturskift på 30 grader, men det var nu ikke så voldsomt som vi havde forventet.

Det var vidunderligt at komme hjem til det danske forår og fred og ro. I de forløbne to uger har alt andet end ophold på hotellet (eller reservatet, som vi kaldte det!) været et konstant bombardement af sanseindtryk, så der er uendelig meget at bearbejde i den kommende tid.

Det har været spændende at få lov til at opleve en kultur, vi aldrig før har mødt, og at lære Kolkata at kende fra helt nye sider. Vi havde hørt om fattigdommen og elendigheden men ikke om skønhed, pragtfuld arkitektur, glade mennesker, skønne dufte, venlighed og medmenneskelighed. Vi håber, I har fornemmet noget af dette gennem vores beskrivelser.

PS. Husk at sætte pris på rent drikkevand i hanerne, og at det altid pynter med en orkide på vaskekludene!

No comments: