Saturday, April 14, 2007

Kontrasternes by

I går stod Jette og Monica ved porten til Edens Have - desværre var der lukket. Den så utrolig smuk og frodig ud, men vi måtte pænt blive uden for hegnet, fordi der var "admission fee difficulties". Det er der mange, der har i denne by!

Kontrasterne står i kø - og dagens afsnit handler mest om dem. Her er fx et billede af en af de mange, der tjener til dagen og vejen ved at spæne rundt i bilmylderet og sælge varer. Andre sælger blomster, snacks eller diverse himstregimser.


Da vi besøgte IBM forleden så vi et slående syn: store bombastiske moderne kontorbygninger med et lille stykke slidt grønt foran - her gik fem tynde køer og gnavede lidt i græsset...
Ikke langt herfra så vi disse flotte bygninger i det fjerne, i forgrunden vasketøj og små hytter.


Byen har mange ansigter. Calcutta har alt - lige fra smukke kvarterer med bygninger, som lige så godt kunne stå i Europa til snavsede gader, hvor alt ser elendigt ud. Det virker ubegribeligt at den samme by har store indkøbscentre i vestligt stil og snuskede markeder, hvor tiggerbørn løber rundt. Ofte er rigdom og fattigdom endda klods op ad hinanden.


Vi købte bryllupstøj forleden med hjælp fra Werners søde kolleger. Vi fik fundet, hvad vi skulle bruge, hhv i et shoppingcenter og i New Market, som er det store markedsområde, der stammer fra britisk tid her i Calcutta. Vi havde en lille sjov oplevelse, da en i gruppen havde brug for hovedpinepiller. I en meget lille apotekbutik med hylder fra gulv til loft - og fyldt med folk - fandt vi ud af, at man kunne købe 1 tablet hvis man ville. Det ekstra varelager var open på og blev kastet gennem luft til ekspedienten!



Og nu til noget helt andet. De offentlige busser i Calcutta er ofte både meget bulede og meget fine, malet i friske farver. Bagenden er ofte underholdende, men denne her havde vi lidt svært ved at forstå. Var der fare for flyvende tøfler eller hvad?


Skriften på den næste bus gav udtryk for et fromt ønske: Please Obey Traffic Rules...

I dag kom vi igennem en hel gade af autoreservedelsforhandlere. Enjoy!




Dagens helt specielle oplevelse var et besøg i Mother House. Der herskede en fredelig og kærlig stemning i besøgsområdet, som blandt andet rummede Mother Teresas sarkofag og det lille værelse, hvor hun boede i mange år. Bag efter besøgte vi kort Mother Teresa børnehjem, hvor glade børn legede på en stor tagterrasse. Det var dejligt at se.




I morgen er det så endelig den store bryllupsdag - det bliver spændende!

No comments: